Æbleskiver uden gluten & laktose :)

Gluten- og laktosefrie fastelavnsboller :)

Vi er ENDELIGT i februar måned – og det betyder at man med god samvittighed må smovse fastelavnsboller…. Og så alligevel ikke helt, ikke når man lider af både laktose- og glutenallergi… Så kan man ikke bare hapse en fra bageren, selvom det er fristende.

10403678_10205051028087738_5620636425856929763_n
Derfor gik jeg i gang med at bikse en masse sammen, og fik det LÆKRESTE resultat ud af det. Derfor deler jeg gerne den opskrift med jer.

Du skal bruge:

Dejen:
1,5 dl mandelmælk
40 g gær
4 spsk sukrin / stevia strø.
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljearoma (eller pulver)
1 spsk kokosolie
1 tsk honning el. sirup
1 æg
1 bægre æggehvide
70 g boghvedemel
80 g fedtreduceret mandelmel
50 g rismel, eller finax gluten og laktosefri mel.
35 g. maizena
3 spsk (med top) loppefrøsskaller / HUSK.

Kagecremen:
2 spsk maizena
1,5 spsk sukrin / stevia
1 spsk sukrin gold
1 tsk vaniljearoma (eller pulver)
0,5-1 tsk honning /sirup (alt efter smag)
3 dl mandelmælk

Ekstra fyld:
25 g. Chokolade knapper / stykker
40 g. Marcipan, uden sukker fx. isis
Hindbær

Sådan gør du:

Du starter med kagecremen, så den kan få lov og stå og trække.
I en gryde tilsættes alt, og halvdelen af mandelmælken. Pisk i gryden, imens det varmes LANGSOMT op. Tilsæt lidt efter lidt resten af mandelmælken. Pisk indtil det får en tyk konsistens. Tag af varmen, ligeså snart det har samlet sig til en cremet og halv tyk masse.
Stil på køl.

Nu laves dejen til fastelavnsbollerne. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Du starter med at lune mandelmælken op, i en skål smuldres gæren og mælken hældes over. (Det bedste er at putte det i en røremaskine, eller bruge en håndmixer med dejkroge, for at ælte dejen godt og grundigt)
Tilsæt alle indgredienserne (undtagen melet). Melet tilsættes langsomt lidt efter lidt, imens dejen æltes.
Når dejen er samlet i en fast masse, stilles dejen til side med et vådt klæde over. Lad det hæve i min. 1 time.

Når dejen har hævet, rulles den ud imellem to stykker bagepapir (gerne med lidt ekstra mel på siderne, for at det ikke hænger fast, når du fjerner bagepapirerne).
Dejen skal rulles ud i en firkant – og firkanten deles op i 8 små firkantet stykker.
Nu skal fyldet i – og det afhænger hvad man er til.
Jeg lagde et par små stykker marcipan i midten, og puttede en spsk kagecreme ovenpå i nogle af dem. Resten puttede jeg hindbær, kagecreme og chokolade i
Det kan man gøre som man vil, det smager SUPER lækkert begge ting.
Det bare vigtigt at enderne kan lukkes sammen, ordentligt uden at sprække.
Vend “lukningen” ned af imod bagepladen.
Pensl med mandelmælk, inden du putter dem ind i ovnen. Bages i ca. 10 minutter, til de gyldne.

Når de tages ud, kan man putte et stykke chokolade ovenpå fastelavnsbollerne, eller lave glasur af sukrin melis, vand (evt. sukkerfri kakaopulver fra urtekram)

Og bedst af alt, du kan uden problemer fryse dem, og tage dem op når du skal bruge dem. Bare tø dem op, og lune dem i ovnen inden servering. Det virkeligt en fordel, når man som mig bor alene, eller ikke kan spise seks inden de bliver for gamle og tørre.
Eller er godt, hvis man bare har lyst til noget sødt, en lørdag aften, eller noget.

Energifordelingen, Pr stk:
Energi: 214 kcal.
Protein: 8,4 g.
Kulhydrat: 35 g.
Fedt: 8,2 g.

Fif: boghvedemelen kan erstattet med proteinpulver – fx. Iso Zero, som indeholder færre kcal end almindeligt proteipulver + laktosen er fjernet, hvis du ikke kan tåle det.

Så ændres fordelingen, og proteinindholdet er højere og ser sådanne ud:
Energi: 217 kcal.
Protein: 16 g.
Kulhydrat: 28 g.
Fedt: 8,1 g.

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleskiver uden gluten & laktose :)