Rabarbersaft – 1 liter koncentrat :)
Jeg har lavet den før og delt opskriften, men deler den lige igen.
Du skal bruge:
500-700 gram rababer (renset)
1,5 æble
1 økologisk citron + skal.
1,5 liter vand
2 vaniljestænger
1 tsk nonoxal (til at neutralisere syren – vigtigt!!)
Atamon til flaskerne.
Sådan gør du:
Rens rababerne og skær dem og æblerne i mindre stykker.
Pres citronen og riv skalen på et fintrivejern (kan anbefale microplane).
Del vaniljestængerne, og skrab vaniljen ud.
Put det hele i en gryde – også vaniljestængerne.
Lad det hele koge i ca 10-15 minutter, alt efter komfurtype. Rababerne skal være møre.
Det hældes nu igennem et klæde, en sigte eller en “saftpose”. Gem kompotten.
Saften hældes nu tilbage i gryden, tilsæt nonoxal, og skal koge i små 10 minutters tid.
Du kan imellem tiden gøre dine patentflasker klar, ved at skylle dem i atamon.
Herefter tilsætttes saften, igennem en tragt.
Stil flaskerne i køleskabet – og lad det afkøle helt.
Når de er helt afkøle, er saften klar til at blive serveret.
Jeg fortynder min saft med vand, så holder den længere (1:3).
– Velbekomme
Adios Amigos - Sophy is Out ♥
Ingen kommentarer endnu