Dinnertime – tundunser :)
Nu, har jeg spist “kold” mad, så længe – og her til aften havde jeg pludseligt en utrolig trang til “frikadeller” men gad ikke gå ned efter fars. Derfor tænkte jeg “hvad har jeg, hvad har jeg?” – og svaret var tun. Tænkte at jeg måtte forsøge med det, og se hvordan resultatet ville blive. Og det blev faktisk helt fantastisk. Kan helt klart anbefales – og derfor har jeg valgt, at jeg vil dele “opskriften” med jer. Der findes sikkert andre opskrifter – men denne, var hvad jeg havde i køleskabet og køkkenskabene 🙂
Ingredienser:
1 fed hvidløg (4 g.)
1 løg (46 g.)
40 g Økologiske grovvalsede havregryn (Irma eller Kornkammeret)
116 g tun i vand (en dåse, drænet for vand)
1 æg (50 g)
1 dl. yoghurt naturel / Skyr.
2 spsk soya sovs.
1 spsk Kokosolie.
Fremgangsmåde:
Pisk ægget sammen. Tilsæt det hakkede hvidløg og det hakkede løg. Rør rundt.
Tilsæt hernæst tunen, og havregrynen.
Yoghurten røres i sammen med soyasovsen.
Yoghurten kan undlades – men så ville jeg stille den i køleskabet i et par timer, for at massen kan samle sig.
Varm en pande op, med kokosolie – jeg hældte det smeltede kokosolie ned i “dejen”, og rørte rundt, før jeg formede dunserne.
Steges et par minutter på hver side, med middel varme, afhænger af hvilket komfur man bruger – indtil de er faste, dog bliver de ikke helt så “faste” som almindelige dunser. Men mærk på dunserne ! 🙂
God fornøjelse !
Adios Amigos - Sophy is Out ♥
Ingen kommentarer endnu