Rugbrød / Jordbærkage - slankeopskrift, helt uden mel, sukker, gær og mælk.

Protein-hindbær-blåbær kage :)

Yummi yummi – in my tummy 🙂

3eea0bd2eb2911e28e8222000aa82017_7
Som I jo nok ved, så har jeg en ufattelig sød tand – det er virkeligt en ulempe når man gerne vil smide nogle kilo ((minus -12 kilo indtil videre, wuhuuu))….. Eller er det? Svaret er nej. Hvis du bare sørger for at lave snacks/kage med de rigtige ingredienser – så kan du sagtens spise kage 🙂
Jeg får rigtig mange forespørgsler på hvordan jeg laver min mad – og jeg vil meget gerne fortælle folk hvad jeg gør – og i stedet for at skrive det ned, til hver og en, deler jeg det herinde på bloggen – de ting, som er ekstra forespørgsler på. Så har du set nogle fx billeder af noget af det mad jeg har lavet, har du spørgsmål til det, eller vil du bare gerne have en opskrift – så skriv endeligt til mig. Så skal jeg nok prøve og lave lidt ekstra blogindlæg – men jeg vil selvfølgeligt gerne vide, hvad I er interesseret I at få opskrifter / ideer / fif og råd til – før jeg bare skriver løs. Så skriv endeligt i kommentarfeltet nedenfor, Instagram @Sophywood, eller facebook her.

For at vende tilbage til min søde tand – så har jeg bare hele dagen haft hovedpine og en gevaldig lyst til alt muligt lækkert – is, kage, frugt, slik, chokolade og jeg ved ikke hvad. Det er ellers længe siden at jeg har haft lyst til “det hele”. Men besluttede mig for, at jeg ville bage en kage. En super lækker en af slagsen – og det blev en hindbær/blåbær kage.
Igen, jeg får mange henvendelser på mit mad – både på facebook, privat – og mine andre offenlige “sider” – Instagram/Twitter/Tumblr osv osv. Så opskriften deler jeg nu med jer.

Jeg brugte følgende:

Kage:
140 gram æbler (i små tern)
165 gram søde kartoffel i tern (købte en på 500 gram – og skar resten i tern og puttede i fryseren til en anden gang.)
50 gram proteinpulver (brugte Eco Protein jordbær Øko.)
3 bærger pasteuserede æggehvider
1 helt æg.
3 spsk mandelmel (blend hele mandler, hvis du ikke har mandelmel)
2 tsk stevia hermesetas (Kan købes i SuperBest, Føtex, Irma osv.)
2 tsk kanel
En håndfuld frosne hindbær (puttes i til sidst)
En håndfuld frosne blåbær (puttes i til sidst)

Frosting:
En lille håndfuld blåbær og hindbær.
2 dl skyr
10 mandler (groft/mellem hakket)

Først skæres æblet i små tern, og puttes i en gryde og sættes til kog.
Det samme gøres med en skrællet søde kartoffel – som også skæres i tern (1×1 cm ca) og puttes i en anden gryde med vand som også sættes til at koge.
Når vandet koger i begge gryder skal de have ca. 12-15 minutter (jeg bruger gaskomfur,  – alm. komfur skal have lidt ekstra tid) – men de skal være helt kogte 🙂
Når tiden er gået, hældes vandet fra både æblerne og søde kartoflerne – og de køles af.

Imellem tiden puttes de resterende ingredienser (dog ikke bærerne endnu) i en skål, og blandes rundt.
Når æblerne og søde kartoflerne er kolde, puttes de i en minihakker/blender og blendes til de er blevet til “mos”.
Mosen blandes i skålen med de andre ingredienser og røres forsigtigt rundt.
Blandingen hældes i en form smurt med kokosolie – og bærerne stikkes ned i dejen forskellige steder (så de er spredt godt rundt i formen).

Kagen bages ved 170 grader i ca. 35 minutter (alm. ovn).

Lav frostingen imens.
Bærerne blendes/hakkes i en minihakker/blender – og skyren tilsættes.
Put det i en skål, og vend de hakkede mandler i.
Stil det i køleskabet imens kagen bages færdigt – og efterfølgende køles af.

Når kagen er kold, fordelen frostingen udover kagen – og der dekoreres fx. med friske hindbær og hakket chokolade. – Eller hvad man lige har i køleskabet. (Det behøves dog ikke).

ad8efcc8eb2911e2a4fb22000a1f97ec_7Super lækker kage, til en skøn fredag aften – i stedet for at proppe sig med slik, chips og sodavand.

Lige en ting – jeg bruger Stevia, det er langt bedre end at bruge sukker, eller andre kunstige sødemidler. Det stammer fra planten stevia, og er langt bedre til at søde med. Det søder 200-300 gange mere – derfor skal der tages højde for, at hvis der i en opskrift står sukker – skal det altså minimeres væsenligt meget ! Stevia indeholder ikke kalorier, og er derfor godt at bruge i forbindelse med vægttab – også generelt idet, at vi i det hele taget bare bruger ALT ALT ALT for meget sukker i forvejen. Og ja, det feder altså ! Så smut ned og køb en glas med Stevia sødemiddel / pulver i stedet. Det koster omkring 40 kroner. Men stadig det påvirker ikke ret meget vores blodsukker i forhold til hvis man bruger almindeligt sukker. Derfor er det et rigtig godt alternativt til sukker.
Ligeledes kan man også bruge “Birkesød /Xylitol” – men vil stadig helt klart anbefale Stevia. Men Birkesød stammer også fra planteriget – nemlig birketræer, og derfor også et naturligt sødemiddel – ikke noget kemisk skidt at putte i kroppen. Birkesød er noget dyrere og kan købes i diverse helsekostforretninger – hvor Stevia, har fået plads på hylderne i de store supermarkeder. 😉

Håber I kunne bruge opskriften, jeg synes resultatet blev ret godt – og husk på, at når I laver noget, så gør som mig – prøv jer frem, I behøver ikke følge en opskrift. Jeg prøver at tage nogle forskellige ingredienser og blande dem sammen, bager dem, og ser hvordan resultatet bliver. Smager det godt, så laver jeg det igen – mindre godt, ja det siger vel sig selv. I hvertfald så gælder det om at turde prøve og gøre noget nyt – og prøve jer frem. Jeg gør ikke andet. Jeg improvisere rigtig meget når jeg laver mad. Jeg synes I burde prøve det samme. Hvad er der at miste ? Det kan jo være at resultatet bliver godt. 🙂

God aften kære læsere, vi blogges snart igen.

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrød / Jordbærkage - slankeopskrift, helt uden mel, sukker, gær og mælk.