Hjemmelavet "is" - JA TAK !

Vægttab, -10 kg – JA TAK :)

Som overskriften siger, og som I nok godt ved, så har jeg langt om længe smidt 10 kg siden midt februar 🙂 Jeg har ikke svedt i timevis med motion, men til gengæld har jeg tænkt rigtig meget over hvad jeg har spist. Jeg får rigtig mange spørgsmål dagligt, over hvordan jeg har gjort, og derfor mente jeg at dette blogindlæg ville være perfekt i stedet for at skulle sige det til hver enkelt person.

Det er ikke svært – det kræver bare at man har viljestyke.
Jeg spiser ikke noget “bestemt” eller går efter sådan en eller anden diæt-slanke-hokuspokus kur OVERHOVEDET. Jeg er meget imod dem, idet at man tit skal spise rigtig lidt – og på den måde taber du meget væske på kort tid ja, og ikke ret meget fedt. Og bemærk at det var VÆSKE ! Det betyder at du kan se resultater på vægten, men når du så afslutter kuren og begynder at leve “det almindelige” liv igen, så tager du hele mulivitten på igen, i løbet af ganske kort tid.

Men vigtigt er at du indstiller dig på at du gerne vil gøre noget for det – derfor sig farvel og tak til – kartofler (brug evt. sødekartofler i stedet), ris (brug fx. brune/sorte ris i stedet), pasta, ko-mælk (erstat med fx. mandel/ris/soya-mælk), HVIDT brød – og her snakker vi ALT brød, også “mørkt” brød – Ligemeget hvor “sundt” det ser ud, så drop det hvis det indeholder HVEDEMEL! Speltmel er et bedre alternativ – men lav dit eget i stedet, det kan være paleobrød (indeholder fx. majsmel) 🙂
Men nogle gange kan det være svært, at tænke “ud af boksen” hvis man er vandt til at spise “hvad man lige har lyst til”.. Men det er ikke svært – man skal bare have en viljestyke, om at stå ved og simpelthen kunne undvære alle de ting.
Derfor har jeg det sådan, at sørg for at spise mange grøntsager og lidt frugt. Det kan ændre dit blodsukker rigtig meget – og det er tit hvis dit blodsukker er lavt, har du lyst til de “lette” løsninger. MEN LAD NU VÆR. Spis masser af grønt, drik rigeligt med vand – og så gælder det om at kunne erstatte de farlige “usunde-søde-ting” til et sundere alternativ. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Et eksempel på en dags måltider, kan fx bestå af:

183158_10200576212420143_657385865_n

Morgenmad:
Husk at starte dagen med at drikke et stort glas vand. Hvis du ligesom jeg, ikke er så god til at drikke vand tidligt på morgenen – før du har fået mad, så kan du allerede lave en lækker kande vand som du kan sætte i køleskabet, om aftenen. Her kan du tilsætte lidt “smag” i form af citronskiver, grapeskiver, agurkeskiver, et par jordbær/hindbær/blåbær eller appelsinskiver. Dette kan gøre en del, og gør det tit lettere at drikke et helt glas vand – på tom mave.

– Skyr med friske hindbær, hakket mandler, kokosmel og havregryn.
– Havregrød med friske æble tern drysset med kanel.
– Smoothies lavet på ris/mandelmælk, skyr el. vand.
BRUG ALTSÅ IKKE JUICE – der er nok frugtsukker i den i forvejen, da du putter frugt – lad vær med at toppe den med ekstra sukker. Det sætter sig lige på sidebenene ! 😀 Tilsæt det frugt du ønsker – fx. en halv grape, en håndfuld blåbær, og en halv banan. Bruger du ris/mandelmælk, så vil den automatisk blive “sød” da mælken er sød i sig selv. Bruger du fx. skyr eller vand, kan du smage den til og hvis den skal være lidt sødere, så pres en en halv appelsin, ned i den.

Mellemmåltid:
– En halv agurk
– Et par gulerødder
– En skive knækbrød (kan være godt i starten når du skal “tappe” ned på brød-vanerne)

Frokost:
– En stor blandet salat – med en dåse tun.
– Hjemmelavet paleobrød med en dåse markrel i tomat.
– Avocado med hytteost, og et æg til.

9694a086b40b11e293fe22000a1fcb64_7
Aftensmad:
– Kyllingedunser med Skyr-tzatziki
– En dåse tun, blandet med en avocado (most), tomat, agurk og skyr.
– Spaghetti Bolognese (og nej ikke pasta, men squash i strimler og kogt, opskrift klik her)

1ce02df4bfd311e2852322000a9e288c_7

Aftensnack:
– Frugtsalat – fx. ananas, æble og hindbær.
– Skyr med kanel (kan kombineres i mindre portioner med ovenstående frugtsalat)
– En kvart agurk og et par gulerødder.

Hele tiden, så tænk på hvad du godt kan lide. Indeholder det mel, mælk, pasta, brød eller andet som ikke er godt for din krop – så tænk, hvad du kan bruge til erstatning.
Det gjorde jeg. Hele tiden være kreativ, og tænk “jeg prøver mig frem – smager det godt, så laver jeg det igen – smager det mindre godt, så ved jeg det til næste gang”

Det er altså ikke sværere ! 🙂

Det skal lige siges, at jeg ikke har dyrket motion imens – jeg har gået et par turer, cyklet ned og handlet, og et par enkelte maveøvelser / lidt squat – når jeg ikke skulle fx. ud og gå, eller cykle. Så jeg har altså ikke knoklet i timevis i fitnesscentre eller noget.
Så i bund og grund – så kan det lade sig gøres. Det klart, jo mere du kæmper ved siden af, fx i form af motion – jo hurtigere går det.

Håber I kan bruge dette.
I er meget velkommen til at kontakte mig, hvis I har andre spørgsmål 🙂

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

2

  • Cita

    Hej du:)
    Har læst din plan og sys den lyder enorm spændende. Har lavet en tilsvarende og tænkte om du kunne se på den om den er ok. Da jeg står i den situation at jeg rigtig gerne vil tabe mig 9 kg ca er lige nu 165 og vejer 64 .
    Har du e-mail

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sophywood

      Hej 🙂

      Jeg kan godt kigge den igennem – normalt tager jeg penge for at lave sådan til folk.
      Men kan kigge på den og sige om den er okay, eller den har brug for ændringer i forhold til målsætning / sundhed.

      Vh. Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet "is" - JA TAK !