Sushi-anmelder for en dag.

Bolognese med squash-spaghetti :)

Yummi yummi – in my tummy 🙂

1ce02df4bfd311e2852322000a9e288c_7

Som I nok ved, prøver jeg så vidt muligt, at spise sundt. Derfor har jeg taget afstand fra ris, pasta, kartofler og lignende. Jeg fik lyst til en omgang Spaghetti og kødsovs, tidligere idag, og tænkte “man må kunne bruge noget andet i stedet for pastaen – nu når man kan bruge squash som pastaplader, må man også kunne bruge dem som “pasta” i denne ret”.
Det var helt korrekt. Jeg kogte dem, som spaghettier – og resultatet blev rigtig godt.
Derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer – den er til to-tre personer 🙂

Det skal du bruge:

Fase 1:
1 dl grønne linser 
1 spsk olivenolie
Saft fra en halv citron
Lidt salt

Fase 2:
250 g. hakket oksekød
1 finthakket løg
1-2 fed finthakket hvidløg
2 mellemstore øko gulerødder med skræl (skåret i tynde skiver, eller finthakket)
6 tomater, skåret i tern.
1 ds. flåede tomater.
1 fond terning (oksesmag) blandet med 1 glas kogende vand.
Oregani og basilikum.
Salt og peber.

Fase 3:
2 squash (1 squash pr. person)
En gryde med vand
Salt

Fase 4:
Parmesanost, Mozerella eller andet ost.

Sådan gør du ! 🙂

Fase 1:
Linserne skyldes igennem i en sigte, inden du hælder dem i en gryde med kogende vand. Koges i ca. 30 minutter. (De skal være lidt al dente (med bid i) når de er færdige)

Fase 2:
Imens linserne koges, svitses løg, hvidløg og gulerødder i en gryde. Løgnene må ikke blive branket – men få sådan en skinnede overflade/glasklar farve. Tilsæt kødet, og brun det i gryden. Herefter kommes tomaterne i. Dette “steges” lidt. Efter ca. 4 minutter, tilsættes de flåede tomater. Lad det simre i 5 minutter. Tag fonden og rør det rundt i et glas med kogende vand. Tilsæt det i kødsovsen. Tilsæt krydderierne..
Lad det simre i 20 minutter. Smag til med evt. ekstra krydderier.
Tag de kogte linser, og sigt vandet fra. Put dem op i gryden igen og press saften fra en halv citron udover. Ligeledes fordeles olien og lidt salt udover linserne. Rør rundt. Lad dem stå og trække lidt.

Fase 3:
Imens kødsovsen simre, skæres squashene ud i lange strimler, eller snittes på et mandolinjern (ens i størrelsen) – kan gøres i hånden, hvis du ikke har et. Bare sørg for at de bliver lige tynde og lange. Sæt en gryde med vand over, og bring det i kog. Tilsæt salt, og squashene.
Imens squashene koger i 3 minutter – Putter du linserne i din kødsovs, og rører forsigtigt rundt! Skrue nu ned for blusset.

Nåe squashene er kogte, sigter du vandet fra. Hvis du mener at strimlerne har meget vand i sig, kan du lade dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Anret på en tallerken – og drys ost på toppen.
Velbekomme !

Adios Amigos – Sophy is Out ! 🙂

 

 

 

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sushi-anmelder for en dag.