Paleo pizza med spidskålssalat.
Nummenuuuum – jeg har været oppe og træne idag, og siden jeg forlod træningscentret, har jeg haft lyst til pizza. Men folk kender mig godt nok til at jeg ikke lader mig falde i, i form af at ringe til det lokale pizzaria – eller gå ned og købe en frysepizza. Adddrrr, jeg hader det. Så jeg besluttede mig for, at jeg ville lave en super lækker paleopizza – men var lidt for “doven” efter den lange træning, til at gå ned og købe blomkål som jeg plejer at bruge til pizza. Så jeg måtte være kreativ! 🙂
Er rigtig godt tilfreds med resultatet, og er blevet spurgt om en opskrift, derfor vil jeg da gerne dele den med jer. Det noget nemmere, end at skal skrive den til hver enkelt der spørger.
Opskrift til paleo pizza.
Dejen:
3 Æg
1,5 dl kokosmel (affedtet, fra Superfruit)
1 lille dåse kokosmælk
1 dl kokosolie (bruger Römers eller Livets olie)
2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk bagepulver (Wijnsteen)
1 fed knust hvidløg
Topping:
1. del:
En ds. tomatpuré.
En tsk basilikum.
En tsk oregano.
Chiliflager
Salt/peber.
2. del:
1 tomat i skiver
1 pk. Bøfost/Mozerella (ej paleo – skåret ud som spøgelser, da det snart er Halloween)
1 pk. Hakket oksekød (brunet i en gryde)
Spidskålssalat:
1-2 blad spidskål/hvidkål (jeg brugte et blad af hver)
1 gulerød.
1/2 agurk.
1 tomat.
1/2 peberfrugt.
Ca. 3-4 spsk granatæble kerner.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader, alm. ovn.
Alle ingredienserne blendes/røres sammen i en blender eller foodprocessor.
Dejen fordeles på en bagplade beklædt med bagepapir.
Bagepladen sættes ind i den opvarmet ovn, og bages i ca. 20 minutter, eller til den er lidt sprød/gylden. Imens laves toppingen.
Herefter tages den ud. Tomatsovsen fordeles på pizzabunden. Herefter ligges tomatskiverne, den hakket oksekød fordeles og bøfosten ligges ovenpå.
Pizzaen sættes ind i ovnen igen, i ca. 10 minutter.
Imens laves den “kolde” topping / spidskålssalaten.
Skær spidskålen, peberfrugten og tomaten i tern og puttes i en skål, hvor den vendes med granatæblekerner.
Tag en julienneskræller, eller en kartoffelskræller med “vippehoved” – så du kan lave lange ens formet strimler af guleroden og agurken.
Tag pizzaen ud af ovnen
Pizzaen tage ud, lad den køle lidt. Spidskålssalaten puttes ovenpå, og der dekoreres med gulerods- og agurkestrimlerne.
God fornøjelse, og velbekomme.
…Adios Amigos – Sophy is out…
Adios Amigos - Sophy is Out ♥
Ingen kommentarer endnu