Lav din egen mandelmælk :)

Fitness Risalamande :)

Yummi yummi – jeg har en meget sød tand, og derfor må jeg også nogle gange tænke ud af “posen”, for hvad jeg skal finde på at lave af søde lækkerier og desserter, for at tilfredsstille min ekstreme søde tand, uden at vælge den mindre sunde udvej, i form af en halv pose Haribo. Igår aftens fik jeg pludseligt lyst til risalamande – den er virkelig ny, for plejer ikke at kunne lide den “originale” pga. flødesmagen. Men jeg var så meget i julestemning, at jeg bare måtte lave en portion – dog helt uden fløde, ris og mælk 🙂

Jeg biksede lidt forskelligt sammen, og synes at resultatet blev rigtig godt ! 🙂
Derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer, dog er det lidt på “slum”, så har ca. sjusset mig til mængerne.

b752334453b411e3a43912f82ce19100_8

Du skal bruge (ca. 2 små portioner, én stor):

Risalamanden:
3 dl skyr (lidt mere kan tilsættes hvis du føler for det)
1,5-2 dl hytteost.
10 smuttede mandler.
1,5 tsk vaniljepulver (ikke sukker)
2 spsk mandelmælk (lav din egen, se her. Ellers er Naturli’ kommet med en udgave som kan købes i de fleste supermarkeder. – hvis du ikke har det, kan det dog undlades, og du kan tilsætte lidt flere mandler, i stedet).

Frugt-saucen (Den hurtige):
10 frosne jordbær (eller andre frugter som fx. hindbær, blåbær, kirsebær mm)
20 friske tranebær (giver en frisk smag – kan dog erstattes med fx kirsebær, for at få “kirsebærsovs”).
ca. 2 dl vand
1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du:
Skyren, hytteosten, vaniljepulveret og mandelmælken røres sammen og sættes på køl.
Kogende vand hældes over mandlerne, og skal stå og trække i en skål, imens du laver saucen.

Vandet bringes i kog, de frosne jordbær og vaniljepulveret tilsættes. Og koges i ca. 4 minutter (til de er bløde), herefter tilsættes tranebærerne (de sprækker/popper når de friske) – når de alle er “poppet”, tager du og “maser” bærerne med en grydeske. Rør jævnligt i gryden. Saucen skal koge yderligere 15 minutter – indtil det har en “marmelade konsistent”. Når denne konsistent er opnået slukkes der for komfuret.
Mandlerne tages op af vandet, og “smuttes”. Herefter hakkes de, og blandes i “grøden”.

Portionsanrettes og frugtsaucen hældes over.

Velbekomme 🙂

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav din egen mandelmælk :)