Chia-grød / dessert :)

Glutenfrie Pizza og Pita

Forleden lavede jeg nogle super lækre glutenfrie pizza’er.
Jeg er blevet spurgt af et par stykker, om jeg ikke kunne ligge en opskrift ind.
Selvfølgeligt kan jeg da det – her er den så 🙂

10155404_10203030449414534_1236524198850441415_n

Pizza:

Du skal bruge:
3,5 dl. lunkent vand
25 g gær
1,5 tsk salt
0,5 tsk stevia (el. 1,5 tsk sukker)
0,5 dl olivenolie / kokosolie (jeg brugte kokosolie)
5 dl glutenfri mel (den grønne pakke, grov melmix)
2-3 dl glutenfri mel (den røde pakke)

Sådan gør du: 
Bland salt, sukker, olie og gær sammen. Rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt vandet, og gør godt rundt – brug en håndmixer.
Pisk lidt efter lidt, melet i. Der skal piskes i ca. 5 minutter, til den har en tyk konsistens.

Lad dejen hæve i ca. 15 minutter.
Imellem tiden tænder du ovnen på 200 grader.
Hvis du bruger en pizzasten (bedste resultat), så sørg for at frugte pizzastenen med vand. Sæt bagestenen ind i ovnen – så den bliver varmet langsomt op, imens ovnen varmes op til 200 grader. 

Rul dejen ud til en pizza, eller små mini pizza’er (større end ønsket, da de trækker sig sammen). Lad dem efterhæve i 20 minutter.

Når ovnen er varmet op, og dejen har hævet. Ligges pizza’en / pizza’erne på den varme bagesten.

De små pizza’er bages i ca. 4-5 minutter, den helt store bages i ca. 5-6 minutter. Til de har fået en lys gylden farve.

Pynt pizzabundene med tomatsovs, og det fyld der ønskes. Put dem i ovnen, og til fx osten er smeltet – i ca. 4-5 minutter.

Tag pizza’en / pizza’erne ud af ovnen igen, og put ekstra fyld på, fx rucolasalat, forårsløg, agurk og tomat.

————————

Pita-brød:

Du skal bruge:
5 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk eddike
1/2 tsk stevia strø / 1,5 tsk sukker.
10 g HUSK, loppefrøsskaller / psyllium.
120 g glutenfri mel, finax (rød pakke)
1 tsk salt
230-260 g glutenfri mel, finax (grøn pakke)

Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet. Herefter blandes de øvrige ingredienser i en skål – brug gerne en håndmixer eller røremaskine.

Læg et vådt / frugtet rent viskestykke eller husholdningsfilm overskålen, og lad det hæve i ca. 15-20 minutter.

Drys lidt mel (den røde pakke), på bordet – og put lidt i hænderne. Form til til flade brød (pitaformet men gerne lidt højde på, så de nemmere at skære op når de bagt)

Lad dem hæve på en bageplade, med bagepapir i yderligere 15-20 minutter.

Bag dem ved 200 grader, varmluft i ca. 15-17 minutter. hold øje med dem. 😉

Lad dem afkøle, og skær herefter toppen af, og åben dem / lav en lomme med en køkkenkniv.

Velbekomme 😉

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chia-grød / dessert :)