Protein flødeboller med brombær skum :)

Hjemmelavet Rababersaft uden sukker, og rababer-skyr-koldskål

Lidt forespørgsler på både min hjemmelavet rababersaft uden sukker – men også min rabarbarkoldskål 🙂
Så I får da også begge opskrifter her 🙂

10413928_254170364784815_1883043902_n
Rababersaft – med æble og vanilje. Ca. 1,5 liter: 

Du skal bruge:
700 gram rababer (renset)
1,5 æble
1 økologisk citron
1,5 liter vand
2 vaniljestænger
1 tsk nonoxal (til at neutralisere syren – vigtigt!!)

Atamon til flaskerne.

Sådan gør du: 
Rens rababerne og skær dem og æblerne i mindre stykker.
Pres citronen og riv skalen på et fintrivejern.
Del vaniljestængerne, og skrab vaniljen ud.
Put det hele i en gryde – også vaniljestængerne.
Lad det hele koge i ca 10-15 minutter, alt efter komfurtype. Rababerne skal være møre.
Det hældes nu igennem et klæde, en sigte eller en “saftpose”.  Gem kompotten.

Saften hældes nu tilbage i gryden, og skal koge i små 10 minutters tid.
Du kan imellem tiden gøre dine patentflasker klar, ved at skylle dem i atamon.
Herefter tilsætttes saften, igennem en tragt.
Stil flaskerne i køleskabet – og lad det afkøle helt.

Når de er helt afkøle, er saften klar til at blive serveret.
Kan drikkes som den er – eller fortyndes med vand, så holder den længere (1:3).

– Velbekomme 🙂


Rababer-koldskål lavet af skyr, 2 portioner: 

Du skal bruge:
4 dl skyr
1/2 citron, økologisk (saft og revet skal)
3 tsk vaniljepulver
2 tsk stevia strø. eller 0,5 tsk sødemiddel.
Rababerkompotten (uden vaniljestængerne) – fra din rababersaft. (du kan også bruge andre bær, hvis du ikke har lavet saften. Brug fx. jordbær, hindbær eller brombær).
1,5 dl rismælk – du kan også tilsætte kernemælk.

Sådan gør du: 
Blend alle indgredienserne sammen, til en ensartet masse. Smag til med citron og stevia.
Sæt det på køl, og lad det afkøle.
Hæld op i en skål – så er den klar til at spise… tilsæt evt. friske bær, eller kammerjunker.

Velbekomme 😉

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

2

  • Nanett

    Jeg er LYKKELIG over jeg er faldet over din blog, jeg har lige fået konstateret allergi overfor gluten og mælk – jeg tænkte; hvordan undgår man det i et samfund der er bygget op om netop disse? Fuldstændig uoverskueligt uden lækre opskrifter – som jeh heldigvis har fundet her! Så af hele hjertet tak fordi du gider dine opskrifter! ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sophywood

      Er glad for dit feedback 😀
      Det er forholdvis nyt at jeg også har fået laktoseallergi. Har vidst jeg ikke kunne spise gluten, i 1,5 år nu. Men nyheden om jeg ikke måtte indtage mælk og laktose, er kun 6 måneder “gammelt”.

      Så vil dele så tit jeg kan – men ellers er du velkommen til at følge med på Instagram @sophywood hvor jeg hver dag ligger billeder op 😀 Den bliver opdateret mere end herinde, pt. 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein flødeboller med brombær skum :)