Glutenfrie Pizza og Pita

Protein flødeboller med brombær skum :)

Jeg har efterhånden fået mange forespørgsler på disse LÆKRE “sunde” flødeboller, derfor har jeg nu valgt at dele denne opskrift med jer. I må bare i gang med at lave dem, de er FOR lækre ! 🙂

10296949_245903235607744_618426436_n
Du skal bruge:

Bundene:
50 g. proteinpulver fx. pistacie eller vanilje. (brugte selv vanilje)
150 g. mandelmel
1 knsp salt
1 dl rismælk, mandelmælk eller vand.

Skummet:
6 past. æggehvider
30 g stevia strø crystal. (smag evt. til med mere, hvis du føler behov for dette)
1 tsk citronsaft
En lille håndfuld brombær, hindbær, jordbær, blåbær eller andre bær. (blendet til pure)
Evt. lidt farve, hvis du ønsker dette.

Overtræk:
150 g mørk chokolade
Drys fx. lakridspulver, hindbær støv, frysetørret hindbær, jordbær eller andet pynt.

10358273_312047745614505_766460753_n
Sådan gør du:
Bland proteinpulveret, mandelmelen og salten sammen i en skål. Tilsæt væden, lidt efter lidt. (Kan være forskelligt hvor meget der skal bruges, al efter hvor fint mandelmelen er og hvilken type proteinpulver du bruger. Massen skal hænge sammen og være lidt som marcipan).
Rul massen til en aflang pølse, diamenteren efter hvor stor bunden på flødebollen skal være – ca 6-7 cm. synes jeg er passende. Lad den afkøle i køleskabet i ca. 45-60 minutter. Gerne længere tid, da det gør den nemmere at arbejde, med jo mere fast den er 🙂

Put æggehviderne, steviaen og frugtfarven – hvis du ønsker dette, behøves ikke pga. brombærerne. Pisk hviderne stive. Tilsæt citronsaft og pisk godt.
Nu kommer kunsten – at få æggehviderne til at forblive stive. Nu skal frugtpureen tilsættes. Jeg tilsatte 1 tsk ad gangen, og rørte forsigtigt i. Når hele massen er tilsat, kan du piske yderligere 5 minutter med elpiskeren.

Massen til formene tages ud af køleskabet. Og skæres ud, så de ca. 4-5 mm. tykke.
Sæt dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Bag dem i ca. 4-7 minutter, al efter ovn. De skal bare lige få let gylden farve. Tag dem ud.

Put brombærskummet i en frysepose / dekorationspose / sprøjtepose.
Klip et lille hul i hjørnet – og husk for gudsskyld at lukke posen i den anden ende, pga. luft – og så massen ikke kommer ud den forkerte vej 😉
Fordel skummet på bundene i den ønsket facon.
Put bagepladen med flødebollerne ind i ovnen i ca. 5-7 minutter, indtil overfladen er fast.
Lad dem afkøle herefter.

Når de er afkølet, smeltes chokoladen over vandbad.
Chokoladen skal nu udover flødebollerne – nemmeste måde er at placere flødebollen på en gaffel, og tage en ske, og hælde chokoladen udover. Så er både bund og skum intakt når du er færdig med at overtrække med chokolade 😉
Drys med krymmel, frysetørret hindbær eller andet.

Sæt dem på et spækbræt, og lad chokoladen stivne helt – i et par timer gerne. Ellers har du chokolade OVER alt, hvis du spiser dem for hurtigt 😉

Velbekomme 🙂

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie Pizza og Pita