Æggewrap med "nutella" ;)

Æbleskiver uden gluten & laktose :)

JUL JUL JUUUUUL – det er altid ikke ret nemt, når man har gluten- & laktoseallergi.
Især ikke når man ligesom mig, er helt pjattet med ÆÆÆÆVELSKIVER (sagt med nordjysk accent). Men men men – hvis du ligesom mig ikke kan tåle gluten og laktose, så vil jeg da lige dele opskriften med dig. De smager FANTASTISK 🙂

10734265_10204404249238671_3551123556483791577_n

Du skal bruge:

2 æg (adskilt æggehvider & blommer)
100 g. glutenfri mel (jeg brugte 50 g. boghvedemel / 50 g. rismel)
1 tsk glutenfri bagepulver
40 g. maizena (majsstivelse – eller kartoffelmel)
10 g. sukrin.
2-3 tsk. Laktosefri smør / eller kokosolie. + til æbleskivepanden.
2 tsk psyllium / HUSK loppefrøsskaller.
En knivspids salt.
2,5 dl rismælk
1,5 spsk citronsaft.
½ revent citronskal (øko!!)
(der kan tilsættes korriander, men er valgfrit – vil anbefale omkring ¼-½ tsk).

Hvis du ønsker fyld – kan du fx. putte et stykke æble, chokolade, rosiner, mandler osv. ind i midten når du bager dem. Jeg synes ikke der skal fyld i – men smag og behag.

Øvrigt: 
Sukrin melis
Marmelade – jeg serverede hjemmelavet aronia marmelade til mine.

En æbleskivepande – helst af støbejern (anbefaler isenkræmmeren – altså mig) – pga varmefordelingen. 🙂
En tandstik eller grillspyd.
En sprøjtepose.

Sådan gør du:

Tænd for komfurret – og forvarm æbleskivepanden ved svag varme. Lav dejen imens den varmer op.

Tag en skål, og pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Sæt skålen til side. 🙂

Tag en ny skål og bland mel, majsstivelse, sukrin, salt, loppefrøsskaller, bagepulver og korriander.

Tag en tredje skål, her tilsættes rismælken og citronsaften, og lad det stå i 3-5 minutter. Tilsæt nu æggeblommerne, sukrin, citronskal, smeltet smør eller kokosolie og pisk det sammen med en håndmixer i et par minutter.  Tilsæt ingredienserne fra skål nr. 2. Pisk i 5-7 minutter.

Nu tages æggehviderne, og vendes forsigtigt i.
Fordel 1/3 af dejen i en sprøjtepose.

Smør æbleskivepanden med lidt kokosolie eller smør.
Fyld dej i – næsten til kanten. Alt efter hvilket komfur du har, vend dem med en tandstik/grillspyd, når de har fået en “fast kant”, men stadig er flydende i midten.
De skal vendes op, således at den “faste skorpe” som før var nede i formen nu står lodret.
Nu tages sprøjteposen, og der trykkes lidt dej ud i det “hulrum” der nu er skabt.
Vend igen, således den får den runde form hele vejen rundt 🙂

Velbekomme 🙂

Adios Amigos - Sophy is Out ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggewrap med "nutella" ;)