Hjemmelavet Rababersaft uden sukker, og rababer-skyr-koldskål
Lidt forespørgsler på både min hjemmelavet rababersaft uden sukker – men også min rabarbarkoldskål 🙂
Så I får da også begge opskrifter her 🙂
Rababersaft – med æble og vanilje. Ca. 1,5 liter:
Du skal bruge:
700 gram rababer (renset)
1,5 æble
1 økologisk citron
1,5 liter vand
2 vaniljestænger
1 tsk nonoxal (til at neutralisere syren – vigtigt!!)
Atamon til flaskerne.
Sådan gør du:
Rens rababerne og skær dem og æblerne i mindre stykker.
Pres citronen og riv skalen på et fintrivejern.
Del vaniljestængerne, og skrab vaniljen ud.
Put det hele i en gryde – også vaniljestængerne.
Lad det hele koge i ca 10-15 minutter, alt efter komfurtype. Rababerne skal være møre.
Det hældes nu igennem et klæde, en sigte eller en “saftpose”. Gem kompotten.
Saften hældes nu tilbage i gryden, og skal koge i små 10 minutters tid.
Du kan imellem tiden gøre dine patentflasker klar, ved at skylle dem i atamon.
Herefter tilsætttes saften, igennem en tragt.
Stil flaskerne i køleskabet – og lad det afkøle helt.
Når de er helt afkøle, er saften klar til at blive serveret.
Kan drikkes som den er – eller fortyndes med vand, så holder den længere (1:3).
– Velbekomme 🙂
Rababer-koldskål lavet af skyr, 2 portioner:
Du skal bruge:
4 dl skyr
1/2 citron, økologisk (saft og revet skal)
3 tsk vaniljepulver
2 tsk stevia strø. eller 0,5 tsk sødemiddel.
Rababerkompotten (uden vaniljestængerne) – fra din rababersaft. (du kan også bruge andre bær, hvis du ikke har lavet saften. Brug fx. jordbær, hindbær eller brombær).
1,5 dl rismælk – du kan også tilsætte kernemælk.
Sådan gør du:
Blend alle indgredienserne sammen, til en ensartet masse. Smag til med citron og stevia.
Sæt det på køl, og lad det afkøle.
Hæld op i en skål – så er den klar til at spise… tilsæt evt. friske bær, eller kammerjunker.
Velbekomme 😉
Adios Amigos - Sophy is Out ♥
Jeg er LYKKELIG over jeg er faldet over din blog, jeg har lige fået konstateret allergi overfor gluten og mælk – jeg tænkte; hvordan undgår man det i et samfund der er bygget op om netop disse? Fuldstændig uoverskueligt uden lækre opskrifter – som jeh heldigvis har fundet her! Så af hele hjertet tak fordi du gider dine opskrifter! ☺️